top of page

HOITO-OHJEET

HOPEAKORUT

 

Hopeakorujen materiaali on sterling, eli pitoisuudeltaan 925 (92,5%) hopea. Hopeakorut  tummuvat väistämättä hiljalleen. 

Voit hidastaa tummumista käsittelemällä ja säilyttämällä koruja oikein. Vältä sormilla koskemista mahdollisimman paljon. Sormien rasvalla on tummumista nopeuttava vaikutus, joten pyri käsittelemään koruja pitämällä kiinni esimerkiksi korvakoruja koukuista.  

PUHDISTUS

Voit pestä rasvan ja lian kuumalla vedellä ja astianpesuaineella, mutta älä hankaa koruja millään tai käytä aineta joissa on hankaavia ainesosia.  Perus keltainen Fairy on hyvä, erinomainen rasvanpoistaja ja toimii hyvin. Vältä sellaisia saippuoita, missä on käsiä tai pintoja hoitavia aineita, voivat jättää näkyvän kalvon hopeaan. 

Märkänä pöydälle jätetty koru saattaa kuivaessaan jättää pisaroiden kohdalle läiskiä, joita voi olla vaikea saada pois enää pesemällä. Voit painella korun puhtaaksi pehmeällä pyyhkeellä tai paperilla (pyyhkiminen naarmuttaa korun). 

SÄILYTYS

Hopeakorut kannattaa säilyttää omassa rasiassaan tai esim. minigrip-pusseissa, tämä hidastaa tummumista. Yksi erinomainen säilytystapa on pakastin, mutta tällöin on huomioitava kosteuden tiivistyminen korujen pinnalle kun kylmä esine otetaan taas lämpimään. 

MUITA VINKKEJÄ

Laita hiuslakka ennen kuin laitat korvakorut, tai ota korut pois lakan laiton ajaksi. Huomioi, että lakkaa varisee myös kaulakoruihin tai rintakoruihin ja riskuihin.  Hiuslakka lähtee pesemällä, mutta voi olla haastava saada pois. 

 

Älä kiillota hammastahnalla, se naarmuttaa korun. 

Hopeakorut pysyvät vuosia kiiltävinä oikein hoidettuna ja pidettynä. Jos kuitenkin tummentumaa on paljon kannattaa korut viedä ammattilaiselle puhdistettavaksi. 

Voit aina kysyä korun puhdistuksesta ja huollosta minulta! 

bottom of page