top of page

Hei,

Olen koruntekijä ja valokuvaaja Utsjoelta. Olen lähtöisin Siuntiosta, mutta rakastuin Pohjoiseen ensinäkemältä 14 vuotta sitten. 

Opiskelen tällä hetkellä korusepäksi Inarissa, korumaailma on äärettömän kiehtova suunnitteluprosessista valmiiksi tuotteeksi. Nautin hopean työstön fyysisyydestä ja rouheista työkaluista, siitä miten näen hopealevyn muotoutuvan käsieni kautta kauniiksi koruksi.

Valokuvaajana taas pääsen ikuistamaan merkityksellisiä hetkiä ja luomaan visuaalisia tarinoita. Valokuvissa minua kiehtoo etenkin omakuvat. Olen opiskellut voimauttavaa valokuvausta, joka on Miina Savolaisen kehittämä sosiaalipedagoginen menetelmä. Olen vaikuttunut ja vakuuttunut siitä miten suuri eheyttävä voima toisen hyväksyvällä katseella on, nähdyksi tulemisella. Unohtamatta omaa hyväksyvää katsetta itseään kohtaan, jonka senkin voi löytää valokuvan avulla.​

Koruni ja valokuvani heijastavat pohjoisen luonnon taianomaista kauneutta ja voimaa. Sen muotoja, värejä ja tekstuureja,  tuovat pienen palan pohjoista lähellesi.

Anelma oli mummini toinen nimi, muutin oman toiseni nimeni myös Anelmaksi. 

Kuvassa mummini Elsi Anelma Viipurissa vuonna 1936. Mummi oli kotoisin Repolasta, Viipurin maalaiskunnasta. Sodan myötä perhe asutettiin Siuntioon. 

Mummi oli minulle tärkeä henkilö, joten halusin hänet mukaan yritykseeni jollain tavalla. Koen myös Karjalaisuuden enemmän omakseni kuin Etelä-Suomalaisuuden. 

Yritys on minulle monella tapaa tärkeä, se on mahdollisuus toteuttaa itseäni ja olla minä.

lilakorvis-9.jpg
bottom of page