top of page
komsio-1-4 (1).jpg

VASTUULLISUUS & ARVOT

MATERIAALIT

Käyttämäni hopea on 80% kierrätettyä ja ostan sen Norjalaiselta Rasmussen Ky:ltä. Korunvalmistuksessani syntyvä hopeasilppu päätyy sulatuksen kautta korun osaksi tai koruksi. 

Kuvakorujen puuosat ovat sertifioitua suomalaista puuta, tilaan ne kotimaiselta Ilosen Puutyö Ky:ltä. Korujen metalliosat tilaan korutarvikkeelta, jonka myymät tuotteet ovat Suomessa testattuja nikkelin, lyijyn ja kadmiumin osalta.  

Korurasiat ja pakkausmateraalit tilaan Tanskalaiselta Westpackilta tai kotimaiselta Napakalta. Kaikki pakkausmateriaalit, rasiat ja silkkipaperi ovat FSC-sertifioidusta materiaalista valmistettuja. 

KÄSITYÖ

Minulle käsityö tarkoittaa sitä, että valmistan korun alusta loppuun käsin. Ns. puolivalmisteita ovat toki laukkaset. Mikäli korussa on käytetty muita puolivalmisteita kuin laukkasia,  valuosia tai koru on kokonaan valettu, kerron sen korun kuvauksessa. 

KORUJEN SUUNNITTELU JA UUDET MALLIT

Kaikki korut ovat suunnittelemiani. En tuota uusia malleja nopeaan tahtiin. Koen jatkuvien uusien mallistojen tai "droppien" olevan osa liikakulutuksen tukemista, joten pyrin tekemään koruja joiden muotokieli kestää aikaa ja koru periytyy tuleville sukupolville. 

 

Olen vasta tieni alussa korun tekijänä, joten tällä hetkellä myyntiin jäävät mallit ja oma muotokieleni kehittyy. Yksittäisiä koruja saattaa vielä olla myynnissä paljonkin erilaisia.  

KUKA VOI KÄYTTÄÄ KORUJANI

Minulle osa vastuullisuutta on kunnioittaa erilaisia kulttuureja. En siis möisi sinulle korua jonka käyttö on kyseenalaista, voit siis huolettaa käyttää korujani. Opiskelen Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa saamenkäsityön koulutusohjelmassa korusepäksi. Valmistan perinteisiä saamelaisten käyttämiä koruja ja koruja joissa on vaikutteita ko. koruista. Vastaavia koruja käytetään myös mm. suomalaisten ja norjalaisten kansallispukukoruissa. 

TAKUU

Koruni ovat laadukasta käsityötä, mutta kukaan ei välty virheiltä. Jos korussasi on valmistusvirhe, korjaan sen veloituksetta. 

bottom of page